Golfutrustning

Utrustning

Utrustning i golf

När det kommer till utrustning så är det främst klubborna som är det viktiga. Dock finns det annat man kan, eller måste ha, för att spela golf. Det är inte fel att ha en bag att bära klubborna i. Du får max ha 14 klubbor med i denna. Sedan kan du ha golfkläder, skor, golfhandskar, skoinlägg, golfstrumpor, keps och så vidare. Golfbollar är även det bra att ha många av och golfpeggar, som man ställer bollen på. Det är bara gå till en golfbutik eller sportbutik så kan de hjälpa dig med det du behöver.

golfklubbor

Golfklubborna

Golfklubborna är den viktigaste så det är god idé att noga välja bland drivers, fairwaywoods, hybrider, järnklubbor, wedgar och putters, eftersom du bara får ha med dig 14 per gång när du tävlar.

Träklubbor

Träklubbor är de som är längst. Skaftet på dessa ligger ofta mellan 100–115 cm. En träklubba används för att göra långa slag. Huvudet på själva klubban är mer eller mindre en stor klump. Från början var de tillverkade i trä, idag består de dock av en metall som är ihålig eller fylld med skum.

Järnklubbor

Järnklubbor är det man ska ha om man vill slå kortare slag med bra precision. Ofta om man befinner sig nära green. Dessa har en längd mellan 90 – 100 cm. Huvudet består av solid metall, platt framsida och det finns korta och långa varianter.

Wedgar

En wedge är en form av järnklubba med extra hög loft som det heter. Många av dem är tillverkade för att fungera bra i en sandbunker eller i högt och tätt gräs. Dessa finns i olika varianter, som Sand wedge, lobwedge och pitching wedge.

Putter

Putter finns i flera olika skepnader då de kan ha extra långt skaft, olika former på huvudet och så vidare. Det de har gemensamt är att de har en slät framsida som är nästan vinkelrät och att man använder dem när man står på green och ska putta i bollen i hålet.