Golfskador

Skador inom Golf

Vanliga skador inom golf

Inom sporten golf kan man drabbas av en del skador. Det som är vanligaste kroppsdelar att drabbas av skador eller smärta hos golfare är rygg, armbåge, axel, handled samt fot och fotled av skador. Orsaker bakom det är att man överbelastat korta perioder då man spelat golf mycket. En armbågsskada som är mycket vanlig hos golfare är golfarmbåge. Det kallas även medial epikondylit. Problem med golfarmbåge kommer inte enbart av av att spela golf, utan det är en benämning på smärta i armbågens insida ofta orsakat av sport och arbetsrelaterade aktiviteter. Det är även vanligt att drabbas av olika skador i axeln, när man spelar golf, då man använder sig av den när man svingar klubban. Andra skador kan ske i vrister, fötter och tårna. Det eftersom man går långa rundor när man spelar på 18 hål.

golfarmbågeskydd

Är du ute efter ett golfarmbågeskydd hittar du det här: Köp skydd mot golfarmbåge här.

Tips för att undvika golfskador

Det finns inga direkta studier på hur man minskar riskerna, men det finns de som har god erfarenhet av detta och därför kan vi rekommendera vissa saker för att minska risken att drabbas av skador som golfare.

Det är bra att reagera tidigt om du har olika symptom och anpassa din träning efter det. Se även till att ofta stretcha och göra bakåtböjningar för ländryggen. Se även till att du har en bra svingteknik när du svingar klubban. Låt bli att ha ensidig träning eller moment, utan variera hur du slår. Använd bekväma golfskor som sitter bra och lägg till annan träning utöver att spela golf. Det är även bra att ha kostvanor, det är det inom alla sporter. Se även till att ha en bra vätskebalans, för att ha en alertare träning och för att undvika att du är trött och blir hängig.